latinica  ћирилица
15/10/2018 |  08:17 ⇒ 13:24 | Autor: RTRS

Vasić: Govedaricu i Ivanića strani mentori ubijedili u izbornu pobjedu

Politički analitičar Rajko Vasić rekao je u Јutarnjem dnevniku naše televizije da su opšti izbori u BiH bili regularni, demokratski i korektni i da su osporavanja izbornih rezultata apsolutno besmislena.

Vasić je rekao da su izborne prognoze ukazivale na ovakve rezultate, koji su proizvod jednog procesa koji se protekle četiri godine odvijao u Republici Srpskoj.

Govoreći o opozicionim osporavanjima izbornih rezultata i neprihvatanju poraza, Vasić je rekao da opozicija u Srpskoj nastavlja politiku devastacije Narodne skupštine i parlamentarne demokratije.

- Opozicioni političari koji ne prihvataju mandate pokazali su da ne priznaju parlamentarnu demokratiju. To su pokazali i blokadnom rada NSRS i podrškom anrahiji na Trgu, koja je zahtijevala neodržavanje izbora - istakao je on.

Vasić je naglasio da opozicija time pokušava da nametne drugi sisitem, ali da im za to nedostaje podrška birača i podrška za masovne proteste koji bi tu anarhiju učinili konkretnom.

On je rekao da su Vukotu Govedaricu i Mladena Ivanića strani mentori ubijedili u izbornu pobjedu.

- Govedarica sada izvrgava ruglu sebe i svoje birače i cijeli sistem glasanja i parlamentarnu demokratiju u Republici Srpskoj. On je nekapacitiran za dužnosti koje je dobio- prdsjednika SDS-a i kandidata za predsjednika Republike Srpske. On na ovaj način ruši svoj integritet i rejting i otežava SDS-u ocjenu izbora i rješenje situacije u kojoj se nalazi - istakao je Vasić.

Govoreći o izjavi odlazećeg srpskog člana Presjedništva BiH za NIN-u da su uglavnom ljudi iz seoskih sredina glasali za kandidate SNSD-a, Vasić je rekao da Ivanić živi "u nekom svom elitizmu, kao neko ko ne zavisi od birača".

- On nikad nije zavisio od birača i nikad kod birača nije uspio ništa da uradi u svojoj karijeri. Uvijek je to postizao sticajem okolnosti i nekom drugom kombinacijom, kao što je prošli put bilo bošnjačko glasanje - istakao je on i dodao da je Ivanić na taj način pokazao da ponižava i dijeli birače, što je nedopustivo.