latinica  ћирилица
14/10/2018 |  18:34 | Autor: BETA

Rusedski: Novak je mašina!

Greg Rusedski, nekadašnji treći teniser svijeta, rekao je da je Novak Đoković podigao igru na neki drugi nivo, nakon titule srpskog igrača u Šangaju.

-Kada Novak igra najbolji tenis igrač se pita – 'kako da pobijedim ovog momka'? Ne postoji slaba tačka u njegovoj igri, to je nevjerovatno. On je teniska mašina - rekao je Rusedski.

Novak Đoković, najbolji srpski sportista, savladao je Hrvata Bornu Ćorića sa 2:0 u setovima u finalu Mastersa u Šangaju.

-Đoković nema talenat, vještinu, eleganciju, atraktivnost, "ono nešto" kao Rodžer Federer, ali mislim da je kretanje i pokrete na terenu prenio na neki drugi nivo u muškom tenisu. Federer se nekada sjajno kretao i pogađao, ali sada to radi Novak. On je najbolji riterner na svijetu i morate da mu se divite za sve što radi - kazao je Rusedski.

Đoković se osvajanjem novog trofeja približio na samo 215 bodova od prvoplasiranog Rafaela Nadala.

-Odvojio je sebe od ostatka igrača. Sada je na samo 35 bodova od Nadala u trci za London. Ukoliko osvoji još nešto prije Završnog turnira biće prvi na svijetu na kraju sezone. Novak je u spektakularnoj formi od Vimbldona i izgubio je samo jedan meč - kaže Rusedski.

Srpski teniser prije Završnog turnira u Londonu će igrati na Mastersu u Parizu, koji je na programu od 27. oktobra do četvrtog novembra.