latinica  ћирилица
13/10/2018 |  11:26 ⇒ 12:37 | Autor: RTRS

Međunarodni kongres doktora stomatologije u Foči

Rezultati najnovijih istraživanja, iskustva u praksi, razmjena znanja u prevenciji i liječenju zuba teme su kojima će se baviti stomatolozi iz Srpske, Federacije BiH i zemalja u okruženju na Međunarodnom kongresu doktora stomatologije u Foči.

O zdravlju usta i zuba potrebno je misliti od djetinjstva. Zbog propusta stomatološki protetičari u Srpskoj imaju mnogo posla.

U Srpskoj u javnom i privatnom sektoru o zdravlju zuba brine 1.100 stomatologa. Ističu da je neohodno da Fond zdravstvenog osiguranja počne snositi troškove liječenja zuba i u privatnom sektoru.

"Nadamo se da ćemo u nekom narednom periodu zapošljavati mlade sa biroa", rekao je predsjednik Komore doktora stomatologije Srpske Mladen Mišljanić.

O ovoj, ali i o uskoprofilisanim stomatološkim temama brojni odgovori na kongresu.

"Nadam se da ćemo mi kao predavači dati odgovore", rekla je profesorica Stomatologije iz Skoplja Sonja Apostolska. 

Prvom međunarodnom kongresu prethodilo je osam Simpozijuma doktora stomatologije Republike Srpske.

Pomoćnik dekana Medicinskog fakulteta Foča za Studijski program Stomatologija Nikola Stojanović je naveo da je na kongresu prijavljeno 47 radova. 

Na Prvom kongresu koji organizuju Medicinski fakultet u Foči i Komora doktora stomatologije Srpske učestvuje više od 100 stomatologa različitih specijalnosti.