latinica  ћирилица
12/10/2018 |  13:55 ⇒ 13:59 | Autor: SRNA

Zatražena naredba o privremenom izuzimanju predmeta iz rafinerije

Okružno javno tužilaštvo Doboj zatražilo je od Osnovnog suda u Derventi izdavanje naredbe za privremeno oduzimanje predmeta - dokumentacije i video-nadzora iz Rafinerije nafte u Brodu s ciljem utvrđivanja uzroka požara i eksplozije koji su se desili u utorak, 9. oktobra, potvrđeno je Srni iz dobojskog Tužilaštva.
Rafinerija u Brodu - Foto: RTRS
Rafinerija u BroduFoto: RTRS

Iz Tužilaštva navode da je izdata i naredba ljekaru obducentu za pregled i obdukciju tijela smrtno stradalog radnika Ljube Patkovića iz Broda radi utvrđivanja uzroka smrti.

S ciljem utvrđivanja uzroka požara i eksplozije u Rafineriji nafte, Tužilaštvo od 10. oktobra preduzima radnje uviđaja lica mjesta zajedno sa službenicima Policijske uprave Doboj, koji još nije okončan.

Radi se na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do eksplozije i požara, te pronalasku i izuzimanju tragova koji će biti poslati na vještačenje.

Po okončanju naređenih istražnih radnji i na osnovu dobijenih rezultata i prikupljenih dokaza, biće odlučeno o daljem toku postupka u predmetnom slučaju.

U utorak, 9. oktobra, u večernjim časovima u krugu Rafinerije nafte u Brodu došlo je do eksplozije i požara većih razmjera, kada je smrtno stradao jedan radnik, a 10 povrijeđeno.