latinica  ћирилица
08/10/2018 |  21:04 | Autor: Agencije

Ivanišević: Novak, Rodžer i Rafa obilježili milenijum

Bivši hrvatski teniski as Goran Ivanišević dao je svoje mišljenje o tome ko je obilježio novi milenijum u teniskom svijetu.
Goran Ivanišević (Foto: uaeroyals.com) -
Goran Ivanišević (Foto: uaeroyals.com)

Ivanišević je bio uspješan teniser, a sada radi u stručnom štabu Kanađanina Miloša Raonića.

Dotakao se teme da li je dobro što su Federer i Nadal i dalje dominantni, na prvom i drugom mjestu, kao što su bili dobrim dijelom prethodne decenije.

- To je dobro pitanje, ne znam da li je dobro ili loše. Možda jesu bolji od ostalih, ali Đoković se vraća - rekao je Ivanišević za špansku Marku.

Dugo se dovodi u pitanje to da li je Endi Mari član "velike četvorke", ili postoji samo "velika" trojka koju čine Đoković, Federer i Nadal, a Goran ima odgovor na pitanje ko je obilježio novi milenijum.

"- a mene, to su bili Nadal, Federer i Đoković, poslije dolazi Mari. Ne svrstavam ga na isti nivo kao ostalu trojicu. Dobro je što imamo i Vavrinku, ali i ostale mlade momke - jasan je Ivanišević.

Goran Ivanišević je obilježio teniski svijet svojom igrom, ali i ponašanjem, a najveći trag ostavio je kada je osvojio Vimbldon 2001. godine kao 125. igrač planete.

- To bi bilo teško ponoviti, ali ništa nije nemoguće. Te 2001. svi su mislili da je nemoguće da pobijedim, ali u sportu postoje čuda i dešavaju se lude stvari - kaže Goran.