latinica  ћирилица
08/10/2018 |  11:13 | Autor: RTRS

Pavić: Pobijedio je interes Srpske i srpskog naroda

Politički analitičar Aleksandar Pavić ocijenio je da su Srbi na opštim izborima u BiH ponovo pokazali zrelost i izabrali državotvornu opciju Republike Srpske uprkos jakim pritiscima sa Zapada.
Aleksandar Pavić (foto: sveosrpskoj.com) -
Aleksandar Pavić (foto: sveosrpskoj.com)

On je istakao da je izborni rezultat dobra vijest, jer je pobijedio interes Republike Srpske i srpskog naroda.

"Srpski glasači u BiH su ponovo, po ko zna koji put još od devedesetih godina, pokazali zrelost da izaberu državotvornu opciju uprkos vrlo jakim, čestim i perfidnim spoljnim, odnosno zapadnim pritiscima", rekao je Pavić Srni.

On je naglasio da je pobijedila borba protiv centralizacije, za bliže veze i sa Srbijom i Rusijom i otpor uvlačenju BiH u NATO.

Pavić ocjenjuje da je nadolazeća politička kriza u Federaciji BiH uslovljena pobjedom kandidata DF-a Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, što samo pokazuje šta bi zadesilo Republiku Srpsku da je dozvolila da joj Sarajevo upravlja sudbinom na bilo koja način.

"Majorizacija hrvatskog naroda pobjedom Komšića još je jedno upozorenje svima koji su mislili da mogu da grade uspeh u Republici Srpskoj saradnjom sa političkim snagama u Sarajevu, koje se neće smiriti dok Srpska ne nestane i ne bude obesmišljena", rekao je Pavić.

Prema njegovim riječima, Hrvati su okusili ono što su sami sebi zakuvali još kada su napravili antisrpsku koaliciju sa muslimanima tokom rata i to im se sada obija o glavu.

"To samo pokazuje da je potpuno ispravna politika odupiranje svakoj saradnji sa Sarajevom, koje pokušava da uz pomoć svojih zapadnih saveznika obismisli Dejtonski sporazum i Republiku Srpsku", zaključio je Pavić.