latinica  ћирилица
26/09/2018 |  20:33 | Autor: RTRS

Zvezda sigurna u Kruševcu!

Fudbaleri Crvene zvezde su u zaostaloj utakmici petog kola Superlige Srbije savladali kao gosti Napredak u Kruševcu (3:0) i tako se poslije derbija vratili na pobjednički kolosjek.
Crvena zvezda (foto:crvenazvezdafk.com) -
Crvena zvezda (foto:crvenazvezdafk.com)

Duel sa Kruševljanima obilježio je nekadašnji igrač ovog kluba Marko Gobeljić koji je u 16. minutu postigao nevjerovatan pogodak koji će sigurno ući u izbor za najljepši ove sezone.

Gobeljić je na kratko dodavanje Lorenca Ebesilija iz prekida uputio spektakularan udarac sa skoro 30 metara i pogodio gornji desni ugao gola Napretka.

Šok koji je uslijedio na stadionu aktuelni šampion je ekspresno iskoristio i četiri minuta kasnije preko Veljka Simića duplirao vođstvo, čime je i prelomio pitanje pobjednika.

Zvezda je do kraja susreta rutinski zadržala kontrolu i bez previše poteškoća sačuvala povoljan rezultat. Najbliži pogotku domaći igrači bili su u finišu susreta, ali je pokušaj glavom Nikole Eskića završio na prečki.

Konačan rezultat je u 88. minutu postavio Milan Јevtović majstorskim udarcem iz slobodnjaka.

Nakon nova tri boda, klub iz Ljutice Bogdana je na vrhu tabele i ima ukupno 25, pet više od prvog pratioca Partizana, dok je Napredak na šestom mjestu sa 13 bodova.