latinica  ћирилица
26/09/2018 |  10:15 | Autor: SRNA

Ljajić: Evidentna, ali ne i dramatična promjena stava Amerike

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocijenio je danas da je američka administracija promijenila stav prema Srbiji po pitanju Kosova i Metohije, ali da je rano govoriti da je ta promjena dramatična.
Rasim Ljajić - Foto: TANЈUG
Rasim LjajićFoto: TANЈUG

Govoreći o izvještavanju medija da je američki predsjednik Donald Tramp pohvalio Srbiju i da su SAD pod njegovom administracijom promijenile odnos prema Srbiji, Ljajić je naveo da je ta promjena evidentna.

"Ona je puno opreznija, kada govorimo o pristupu SAD. To je stav koji je sadržan u jednoj rečenici - pokušajte da se dogovarate, nemamo ništa protiv, a konačnu ocenu mi ćemo dati kada se dogovor /imeđu Beograda i Prištine/ postigne", rekao je Ljajić za Televiziju "Prva".

Prema njegovim riječima, sada se može govoriti o drugačijoj poziciji, ali je rano govoriti da je reč o dramatičnoj promjeni.

Premijer Srbije Ana Brnabić zahvalila je u Njujorku američkom predsjedniku na promjeni odnosa aktuelne administracije u Vašingtonu prema Srbiji i razumijevanju za stavove Beograda po pitanju Kosova i Metohije, a on je na to uzvratio riječima - Srbi su dobar narod, prenijeli su mediji.