latinica  ћирилица
25/09/2018 |  13:10 | Autor: SRNA

Vulin: I Zapad obraća pažnju na stavove Srbije o Kosmetu

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je danas da su i velike zapadne zemlje počele da obraćaju pažnju na stavove Beograda u vezi sa Kosovom i Metohijom, iako im je u interesu da to pitanje ne bude riješeno.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

On je rekao novinarima da je "za velike zemlje Zapada, /samoproglašeno/ Kosovo nezavisna država" i da po njima "o tome nema šta da se razgovara".

"Sad su prvi put i oni počeli da obraćaju pažnju na to šta Srbija govori i misli, a svima im je u interesu da Srbija ne reši kosmetsko pitanje, već da zauvek bude ucenjivana i da zauvek postoji nešto što će moći da je sprečava kad god napreduje i uradi nešto dobro", naveo je Vulin.

Prema njegovim riječima, rješavati pitanje Kosova i Metohije i doći do toga da se uopšte razgovara o tome, jeste nešto čemu niko nije mogao da se nada, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

On je istakao i da sama činjenica da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo rješavanje pitanja Kosova i Metohije "govori o njegovoj ličnoj i političkoj hrabrosti".

"Vučić to radi na izuzetan način i sa takvom hrabrošću, da to niko nije radio decenijama iza nas", rekao je Vulin na pitanje da prokomentariše izjavu predsjednika Srbije da je "prva runda" dobijena za one koji se bore za nezavisno i suvereno samoproglašeno Kosovo.

On je dodao da "jedino što vidi kao nadu da će kosovsko pitanje zaista biti rešeno najviše što se može u korist Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji", jeste politika koju vodi Vučić.