latinica  ћирилица
24/09/2018 |  13:01 ⇒ 23:00 | Autor: RTRS

Cvijanović: Saradnja Srpske sa Kinom na izuzetno visokom nivou

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danasu svom kabinetusa ambasadorkom Narodne Republike Kine u BiH Čen Bo.​
Željka Cvijanović i Čen Bo (Foto: vladars.net) -
Željka Cvijanović i Čen Bo (Foto: vladars.net)

Premijerka Cvijanović je istakla da je saradnja Republike Srpske sa Narodnom Republikom Kinom na izuzetno visokom nivou, te da se kontinuirano radi na njenom proširenju na ekonomskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Tokom sastanka je naročito naglašena dobra saradnja u realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata koja je dovela do sve veće zainteresovanosti kineskih kompanija za ulaganje u Republiku Srpsku.

Sastanak je održan uoči potpisivanja Protokola o prijemu Nacrta prijedloga projekta izgradnje autoputa Doboj - Vukosavlje i Vukosavlje – Brčko, kao dijela mreže autoputeva na teritoriji Republike Srpske, između Јavnog preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i konzorcijuma kineskih kompanija koje predvodi „Sinochem Capital Co Ltd".

Predsjednica Cvijanović je istakla da je, na osnovu pozitivnih iskustava sa kineskim investitorima, Republika Srpska otvorila vrata kineskim partnerima i iskazala interes za nastavak uspješno započete saradnje u izgradnji putne infrastrukture, energetskom sektoru, kao i informacionim tehnologijama.

Predsjednica Vlade Srpske i ambasadorka Narodne Republike Kine razgovarali su i o drugim aktuelnim temama u Republici Srpskoj i BiH.

Sastanku je prisustvovao ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić.