latinica  ћирилица
19/07/2018 |  15:38 ⇒ 21:03 | Autor: RTRS

Stevandić u Aktuelnom razgovoru (RTRS, 21.05): Razvoj Srpske usporavaju blokade iz Sarajeva

Razvoj Republike Srpske usporavaju blokade iz zajedničkih institucija BiH i prevelik broj zaposlenih na tom nivou vlasti, rekao je u emisiji Aktuelni razgovor naše televizije, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik stranke Ujedinjena Srpska Nenad Stevandić.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

On kaže da je proporcionalno budžetima, broj prekomjerno zaposlenih znatno izraženiji u zajedničkim organima BiH, nego u Republici Srpskoj.

- Broj zaposlenih je 24.000, kao u bivšoj Јugoslaviji kada je premijer bio Ante Marković. Ne može tolika administracija da bude razvojna. Ona će pojesti budžet i biće destrukcija. Stalnim zapošljavanjem i gomilanjem nepotrebnih institucija u Savjetu ministara se crpe i budžeti entiteta, jer se prvo plaća njihov rad, pa onda šta ostane entitetima - rekao je Stevandić.

Aktuelni razgovor u kojem Stevandić, između ostalog, govori i o povratku mladih visokoobrazovanih kadrova u Republiku Srpsku, stanju u oblasti zdravstva, odluci da na izbore za Parlamentarnu skupštinu BiH izađe na listi SNSD-a, svojoj ratnoj prošlosti, na programu je od 21.05 časova.