latinica  ћирилица
15/07/2018 |  15:07 ⇒ 20:07 | Autor: SRNA

Velika očekivanja od mladih i Aktiva žena DNS na izborima

Zamjenik predsjednika Demokratskog narodnog saveza / DNS/ Nedeljko Čubrilović rekao je da Organizacija mladih i Aktiv žena imaju nepodijeljenu podršku rukovodstva stranke, te da se od njih očekuje da urade veliki posao za predstojeće opšte izbore.

Čubrilović, koji je danas na Kozari prisustvovao sjednicama Organizacije žena i Skupštini mladih DNS-a, rekao je da je organizacija mladih ove stranke za nešto više od 15 godina postala jedna od najorganizovanijih cjelina unutar stranke.

"DNS sa ponosom može reći da ima organizaciju mladih ljudi koja je sigurno jedna od najorganizovanijih u Republici Srpskoj", rekao je novinarima Čubrilović.

On je izrazio nadu da će ove dvije organizacije unutar DNS-a biti nosioci aktivnosti koje treba da budu obavljene prije oktobarskih izbora, da će obaveze sigurno biti zahtjevne, ali da ne sumnja da će ih uspješno završiti.

"Ovaj put od mladih, kao i od Aktiva žena, očekujemo da urade veliki posao za predstojeće parlamentarne izbore. Oni su potpuno svjesni i svoje odgovornosti, ali i svjesni činjenice da imaju nepodijeljenu podršku rukovodstva stranke", objasnio je Čubrilović.

Predsjednik Organizacije žena DNS-a Slađana Ilić kaže da su članice ove organizacije protekla dva dana, zajedno sa mladina, učestvovale u uređenju Nacionalnog parka Kozare i održale sjednicu Glavnog odbora žena DNS-a.

Ona je navela da je akcenat stavljen na predstojeće izbore, te je istakla da su žene spremnije za ove izbore u odnosu na sve dosadšnje.

Predsjednik Organiazcije mladih DNS-a Borivoje Obradović rekao je da je glavni zadatak mobilisali članstvo da izađe na izbore i glasa za DNS.

"Mislim da nam to neće biti problem jer je rukovodstvo stranke na sve liste stavilo i kandidate iz redova mladih", naglasio je Obradović, te napomenuo da je na današnjoj Skupštini usvojena programska platforma kojom je definisano šest ključnih oblasti koje se odnose na bolji položaj mladih u društvu.

Na Kozari su danas bili i članovi Predsjedništva DNS-a Lejla Rešić i Dane Malešević, potpredsjednik DNS-a Darko Banjac i generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić.