latinica  ћирилица
06/07/2018 |  11:17 | Autor: SRNA

Radojičić: I "Moto-fest" doprinio porastu broja turista u Banjaluci

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je administracija zadovoljna ovogodišnjim turističkim rezultatima koji ukazuju na porast broja turista i povećan promet u gradu, a što se dobrim dijelom, osim gradu, može zahvaliti i naporima koje ulažu organizatori manifestacija, poput nedavno održanog "Moto-festa".
Igor Radojičić - Foto: RTRS
Igor RadojičićFoto: RTRS

Radojičić je danas u Gradskoj upravi organizovao prijem za organizatore "Moto festa", koji je krajem maja u Banjaluku privukao hiljade motociklista iz regiona i Evrope.

U razgovoru sa organizatorima ove manifestacije-predstavnicima Moto-kluba "Stršljen", Radojičić je ukazao na značaj ovakvih skupova, koji u grad privlače brojne turiste i ujedno promovišu Banjaluku kao privlačnu turističku destinaciju, saopšteno je iz Gradske uprave.

Predsjednik ovog moto-kluba Siniša Praštalo naglasio je da su izuzetno zadovoljni ostvarenim rezultatima i da će se truditi da i u narednom periodu ulože dodatne napore kako bi manifestacija bila još atraktivnija i time privukla što više motociklista u grad na Vrbasu.

Praštalo je dodao da je ovo udruženje provelo i niz humanitarnih akcija.

"U znak pažnje prema ljudima kojima je potrebna naša pomoć, danas smo odlučili i da dio prihoda od Moto-festa dodijelimo Udruženju za pomoć oboljelim od celijaklije", rekao je Praštalo.

U ime ovog udruženja donaciju je primila predsjednik Tatjana Stojanac.