latinica  ћирилица
24/06/2018 |  09:34 | Autor: SRNA

Pobunjenici bez podrške Vašingtona

Amerika je poručila frakcijama sirijskih pobunjenika da ne očekuju vojnu podršku kao pomoć u otporu ofanzivi vladinih snaga u oblastima na granici Sirije sa Јordanom i Golanskoj visoravni.
Vašington - Bijela kuća  (Foto.sfgate.com) -
Vašington - Bijela kuća (Foto.sfgate.com)

U kopiji poruke koju je poslao Vašington rukovodiocima Slobodne sirijske armije /FSA/, a u koju je uvid imala agencija Rojters, navodi se da Vašington želi da im prenese jasan stav da svoje odluke ne donose pod pretpostavkom ili očekivanjem vojne intervencije SAD.

Amerika je ranije upozorila sirijskog predsjednika Bašara al Asada i njegove saveznike da bi zbog narušavanja zona deeskalacije sukoba sa kojim su se prošle godine saglasili Vašington i Moskva moglo doći do "ozbiljnih posljedica" i najavila "čvrste i adekvatne mjere".

Analitičari ističu da je oštro saopštenje administracije iz Vašingtona probudilo nade opozicije u moguću vojnu intervenciju nakon proširenja ofanzive sirijskih snaga na jugozapad.

Iz Vašingtona su poručili pobunjenicima da sami moraju donijeti ispravnu odluku o tome kako će se suočiti sa vojnom kampanjom sirijskih snaga i šta je najbolje za njih i narod.