latinica  ћирилица
11/02/2018 |  13:11 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

SNSD: Podrška zaposlenima OŠ "Dositej Obradović" iz Doboja

Gradski odbor SNSD-a Doboj dao je danas punu podršku zaposlenima i menadžmentu Osnovne škole /OŠ/ "Dositej Obradović" iz ovog grada i pozvao gradonačelnika Obrena Petrovića da "ne izaziva nacionalnu netrpljevist zarad svojih i pojedinih bošnjačkih političkih ciljeva".

Šef Kluba odbornika SNSD-a u dobojskom parlamentu Sanja Vulić najavila je da će dobojski SNSD tražiti mišljenje od Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske da li dobojska Skupština grada može razmatrati informaciju o ovoj školi, koju je inicirao Petrović, koji kaže da ima saznanja da postoje određeni međunacionalni problemi u ovoj školi.

"Nadam se da nesmotrena izjava gradonačelnika neće izazvati nesklad u toj školi", rekla je Vulićeva na današnjoj konferenciji za novinare ove stranke u Doboju.

Ona je Petrovićeve aktivnosti ocijenila kao predizborno pozicioniranje sa pojedinicima iz reda bošnjačkog političkog korupsa.

Vulićeva tvrdi da u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" nema netrpeljivosti, neravnopravnosti ili diskriminacije po nacionalnoj osnovi, što je potvrdilo i Nastavničko vijeće, Školski odbor i Vijeće roditelja ove škole.

Ona je podsjetila da je menadžment škole na čelu sa direktorom Vedranom Gligorićem za unapređenje rada ove obrazovne ustanove kroz razne projekte i uz podršku Vlade Republike Srpske angažovao oko 500.000 KM, dok je izostala pomoć grada Doboja.

Vulićeva je pohvalila rad direktora Gligorića, za koga kaže da je dijete poginulog borca i da se izdigao iznad lične tragedije, kao i da to ne utiče na njegov profesionalni rad.

Gligorić je i odbornik SP, koja djeluje opoziciono u Skupštini grada Doboja.

Vulićeva kaže da je SNSD stranka koja podržava sve povratnike u Republiku Srpsku, u kojoj svi građani imaju ista prava, o čemu govori i broj povratnika, što nije slučaj sa Srbima u Federaciji BiH.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović izjavio je ranije da ima saznanja da postoje određeni međunacionalni problemi u Osnovnoj školi "Dositej Obradović", koju, kako kaže, pohađa 60 odsto bošnjačke djece.

"Tražili smo od direktora škole da o tome dostavi pisanu informaciju i upoznaćemo Skupštinu grada sa tim dešavanjima kako bi imali što manje problema i da kao grad i dalje budemo prepoznatljivi po toleranciji", rekao je Petrović.

Izvor: SRNA