latinica  ћирилица
09/02/2018 |  14:25 ⇒ 14:29 | Autor: RTRS

Dejana odvela Srbiju u plej-of za popunu Svjetske grupe!

Dejana Radanović savladala je Ekaterinu Gorgodze i odvela Srbiju u plej-of za popunu Svjetske B grupe Fed Kupa Evro-afričke zone!
Dejana Radanović (Foto: Marija Lukač/privatna arhiva) -
Dejana Radanović (Foto: Marija Lukač/privatna arhiva)

Prethodno je Olga Danilović donela vođstvo Srbiji protiv Gruzije u Talinu, da bi Dejana napravila veliki preokret za slavlje Srpkinja u Talinu – 2:6, 7:5, 6:4.

Radanovićeva, inače 264. igračica svijeta, loše je počela pretrpišvi brejk već na samom startu, što je rivalka maksimalno iskoristila i lako stigla do vođstva u setovima.

Delovalo je da će Gruzija ipak uspjeti da izjednači, odnosno da odluka padne u okršaju dublova dviju zemalja, ali se dvadesetjednogodišnji dejvojka iz Zrenjanina nijednog trenutka nije predavala i potpuno zasluženo uspjela da vrati dva brejka, spasi dvije meč lopte i preokretom stigne do izjednačenja.

Nije ni Ekaterina željela da odustane, ali je ovoga puta srpska igračica imala odgovor na njen svaki napad i ponovo je u ključnom trenutku uspjela da vrati brejk.

Servirala je Gorgodze za velikih 5:3, ali je Dejana zaigrala maksimalno agresivno i sa dva brejka u nizu stigla do velike pobjede.

Izvor: B92