latinica  ћирилица
18/01/2018 |  21:23 | Autor: RTRS

Božo Prelević: Ćirilični potpis ubistva Olivera Ivanovića

"Ubistvo Olivera Ivanovića je politički motivisano, moguće je da u pozadini stoje kriminalne strukture, ali je malo vjerovatno riječ o albanskom faktoru", poručuje beogradski advokat Božo Prelević.
Božo Prelević (Foto: mc.rs) -
Božo Prelević (Foto: mc.rs)

"Dovoljno je samo da pogledate na šta ovih dana liče program televizije Pink i državni tabloidi, pa da shvatite da ubistvo Olivera Ivanovića može biti samo političko - dodaje Prelević, koji je lično poznavao i sarađivao sa ubijenim liderom Građanske inicijative SDP.

Prema njegovim riječima, Ivanović je ukazivao na kriminal i zbog toga sebe izložio ogromnim opasnostima, jer je sjeverni dio Kosova, kako ocjenjuje, eldorado i sigurna kuća za mafiju. On objašnjava da se mafijaške strukture koje sarađuju sa državom, u srpskim opštinama na sjeveru bave veoma unosnim poslovima, na prvom mjestu trgovinom narkotika, ali i pranjem para.

"Zato, kad pogledate na šta je bila usmjerena kampanja Ivanovićeve stranke, uz činjenicu da je i njegov kum ubijen, a da su ljudi napustili partiju čiji je bio predjsednik zbog prijetnji, iz svega toga vidite koliko je on bio izložen. U ovom trenutku donositi zaključke ko je to učinio, bez ikakvih dokaza, djeluje neozbiljno, ali moj osjećaj je da je potpis tog ubistva na ćirilici" smatra Prelević.

Izvor: Agencije