latinica  ћирилица
18/01/2018 |  18:57 ⇒ 20:08 | Autor: RTRS

SDS: Cilj "Srbske časti"- zastrašivanje (VIDEO)

Predsjedništvo SDS-a podržalo je stranačkog kolegu, ministra bezbjednosti Dragana Mektića, u naporima da, kako tvrde, predstavi istinu u vezi sa organizacijom "Srbska čast".
SDS - Foto: RTRS
SDSFoto: RTRS

I predsjednik stranke Vukota Govedarica smatra da su članovi te grupe kriminalci, koji bi, po saznanjima SDS-a, trebalo da izazovu strah kod svih koji koji ne misle isto kao aktuelna vlast.

Iz SNSD-a odgovaraju da SDS sve radi da bi krizu vlasti u Sarajeva preselio u Republiku Srpsku.

Tamo gdje je stao Dragan Mektić, nastavio je Vukota Govedarica. Tvrdi da je "Srbskoj časti" prvi cilj pritisak na političke neistomišljenike sadašnjeg režima.

Posebno na Mektića, njega kao predsjednika SDS, druge članove te stranke i Saveza za promjene.

Drugi je, po Govedaričinim riječima, zastrašiti sve koji smatraju da Srpskoj trebaju korjenite promjene nakon izbora.

- Јa imam saznanja da se pripremaju spiskovi nepodobnih Srba, što znači nepodobnih Srba u političkom smislu, nepodobnih uglednih Srba koji smatraju da Republika Srpska ide u pogrešnom smijeru i da su Srpskoj potrebne promjene, kaže Govedarica.

SNSD podsjeća SDS da u Republici Srpskoj postoji vladavina prava zasnovana na Ustavu i zakonima.

Staša Košarac, član Glavnog odbora SNSD-a, smatra da je videntno da SDS unošenjem nemira pokušava da prenese krizu sa nivoa Bih na Republiku Srpsku.

Skupštinsko rukovodstvo ponavlja da je Parlamentu podmetnuto da su se u njenim prostorijama okupljale paravojne formacije.

To je, dodaju, notorna neistina i najprljavije podmetanje, zbog kojeg je javnost uznemirena.

- Ovdje nije bila nikakva vojna formacija. Ovdje nisu bili nikakvi naoružani ljudi sa nekakvim kriminalnim dosijeom koji je bio na uvidu. Sva procedura u vezi sa sastankom je odobrena organizaciji koja ima pravo da koristi prostorije Narodne skupštine, rekao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

- Јednostavno su neke slike sa interneta iskorišćene da se spinuju priče, da se laže i podmeće priča o paravojnim formacijama. Niko se nije izvinio, a svima je jasno da je to neistinito, navodi Nednad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Stevandić ističe da je fokus na Republici Srpskoj, a ne na paravojnim formacijama i hodžama u Federaciji koji pozivaju na nasilje i uništenje Srpske.

Dodaje da predstavnike Saveza za promjene, koji, tvrdi, skupštini podmeću ovakve stvari, to ne interesuje.