latinica  ћирилица
17/01/2018 |  18:23 ⇒ 18:30 | Autor: RTRS

Rukometaši Slovenije ostaju na EP

Rukometni savez Slovenije odlučio je da reprezentacija nastavi takmičenje na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.
Slovenija ostaje na EP - Foto: Getty Images
Slovenija ostaje na EPFoto: Getty Images

Slovenci su nezadovoljni suđenjem u prva dva kola, posebno u drugom u meču sa Njemačkom kada su ostali bez pobjede zbog sedmerca u posljednjoj sekundi.

Nakon što je Evropska rukometna federacija odbila žalbu na suđenje na tom meču, Slovenci su najavili tužbu u Lozani i napuštanje EURO 2018.

Međutim, odustali su od toga pa će igrati protiv Crne Gore od 20:30 u posljednjem kolu prve faze turnira. Ne smiju da izgube taj meč ako žele u narednu rundu.

- Nemamo pravo da se igramo sudbinom slovenačkog rukometa i naših igrača. Slovenija će biti generator promjena koje se moraju dogoditi u EHF. Organizovaćemo važne sastanke i tražiti rješenje za probleme, da učinimo stvari jasnijim i preciznijim - rekao je generalni sekretar Goran Cvijić.

U međuvremenu, EHF je navodno odlučio da suspenduje sudije sa meča Slovenija-Njemačka, ali i selektora "Zmajčeka" Veselina Vujovića koji je ometao igru utrčavši na teren i blokiravši izvođenje sedmerca. Međutim, njemu kazna prijeti zbog izjave poslije utakmice da "debili vode sport".

Izvor: B92