latinica  ћирилица
17/01/2018 |  15:25 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

Raditi na boljoj komunikaciji (VIDEO)

Članovi kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda parlamenta BiH i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović saglasili su se danas da treba dodatno raditi na jačanju komunikacija između dvije susjedne i prijateljske zemlje kako bi se izbjegli problemi, površna, pa nekada i zlonamjerna tumačenja iznesenih stavova i izjava.
Predsjednica Hrvatske u posjeti Sarajevu - Foto: klix.ba
Predsjednica Hrvatske u posjeti SarajevuFoto: klix.ba

U tom svijetlu, posjeta predsjednice Hrvatske ocijenjena je kao dobar potez u pravo vrijeme koji doprinosi boljem razumijevanju i stvaranju boljih uslova za otklanjanje otvorenih problema koji postoje između dvije zemlje, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na sastanku je ukazano na potrebu stalne afirmacije pozitivnih primjera u saradnji privrednika dvije zemlje, kao i njihovom uspješnom zajedničkom nastupu na trećim tržištima poput, saradnje "Energoinvesta" i "Končara".

"Ocijenjeno je da bi se na taj način ohrabrilo još snažnije povezivanje koje doprinosi boljitku građana obje zemlje", navodi se u saopštenju.

Tokom današnjeg razgovora ukazano je da što prije treba pokušati na kvalitetan način usaglasiti izmjene u izbornom zakonodavstvu kako bi se olakšalo sprovođenje rezultata opštrih izbora u BiH koji će biti održani u oktobru.

Pri tome, kako je rečeno, treba voditi računa o tome da se ispoštuje ravnopravnost svih naroda i građana BiH.

"Današnji sastanak bio je prilika da se članovi kolegijuma oba doma još jednom zahvale Hrvatskoj na pomoći koju pruža na evroatlantskom putu BiH, kao i njenom zalaganju da se održi raspoloženje članica EU za njeno proširenje na zemlje Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju.

Izvor: SRNA