latinica  ћирилица
17/01/2018 |  14:06 | Autor: RTRS

Medicinari u Srpskoj najavljuju štrajk

Miodrag Femić, predsjednik Unije sindikata radnika u zdravstvu Republike Srpske izjavio je za ATV da Ministarstvo zdravlja Republike Srpske nakon mjesec i po dana od zahtjeva medicinskih radnika za povećanje plate nije nije dalo odgovor, zbog čega su se radnici u zdravstvu odlučili na štrajk.
Bileća - štrajk upozorenja - Foto: RTRS
Bileća - štrajk upozorenjaFoto: RTRS

“Postupićemo po zakonu, kao što su to učinile kolege u Sarajevu i kao što se spremaju učiniti kolege u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Već smo počeli pripreme za štrajk, a sutra ćemo održati sastanak u Banjaluci kako bi i zvanično pokrenuli proces za generalni štrajk“, rekao je Femić.

On je podsjetio da su sindikati decidno naveli da će izaći na ulice ako do 15. januara ne dobiju pismeni odgovor na njihove zahtjeve.

“A odgovor nije došao, niko nas nije ni pozvao na razgovor, zainteresovao se za našu situaciju. Moramo izraziti svoje negodovanje jer ovako se više ne može, dotakli smo dno, dublje ne možemo“, rekao je Femić.

Istakao je da nisu u pitanju samo niske plate, već kompletna situacija u zdravstvu što je osnovni uzrok odlaska  stručnjaka svih profila u inostranstvo.

Izvor: Nezavisne novine