latinica  ћирилица
17/01/2018 |  12:50 ⇒ 14:26 | Autor: RTRS

Marković-Dačić: Unaprijediti odnose, posebno na ekonomskom planu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić konstatovali su danas tokom sastanka u Podgorici da dvije države njeguju prijateljske i dobrosusjedske odnose, te da postoji prostor za dalje unapređenje, posebno na ekonomskom planu.
Podgorica - Marković - Dačić - Foto: SRNA
Podgorica - Marković - DačićFoto: SRNA

Tokom sastanka istaknuto je da prioritet i Crne Gore i Srbije na infrastrukturnom planu predstavlja međusobno kvalitetno povezivanje auto-putem, kao i obnova kompletnog željezničkog pravca Beograd-Bar, saopšeno je iz kabineta predsjednika crnogorske Vlade.

Sagovornici su se saglasili da se Crna Gora i Srbija međusobno podržavaju u procesu evropskih integracija, te da se zalažu za evropsku perspektivu regiona zapadnog Balkana.

Obje države, kako se navodi, smatraju da je jedini ispravan pristup evrointegracionim procesima "princip regate", odnosno vrednovanja rezultata svake države posebno.

Marković i Dačić ocijenili su da će predstojeća zvanična posjeta predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić Crnoj Gori predstavljati dodatni impuls za unapređenje odnosa i saradnje.

Izvor: SRNA