latinica  ћирилица
16/01/2018 |  18:58 ⇒ 19:09 | Autor: RTRS

"Kad imate Šapića na takmičenju, već ste u finalu"

U srpsko-italijanskoj produkciji se snima film o nekadašnjem vaterpolisti i ubojitom napadaču Aleksandru Šapiću, a o njemu pričaju bivši saigrači i treneri.
Aleksandar Šapić - Foto: B92
Aleksandar ŠapićFoto: B92

Šapić je na društvenim mrežama objavio kratak video snimak u kome se može videjti dio materijala koji će se naći u filmu o trofejnom reprezentativcu.

"Kad idete na neko veliko takmičenje spremate se cijelo ljeto za to i znate da ćete sigurno doći u finale jer imate Acu u ekipi. Bilo je onako lijepo zadovoljstvo da kažem", rekao je jedan od najboljih crnogorskih vaterpolista ikada Boris Zloković.

Nekadašnji selektor Mađarske Deneš Kemenji kaže da je stručni štab uvijek razmišljao kako da zaustavi Šapića kad god je Sbija igrala protiv Mađara.

Laslo Tot opisuje kao da je vaterpolo igra osmišljena za Šapića, bivši španski reprezentativac Miki Oka kao da je imao širok repertoar napada zbog čega ga je Svejtska federacija sporta i kulture 2007. proglasila i najboljim vaterpolistom napadačem u istoriji ovog sporta.

"Teško ga je bilo čuvati, morali ste ga udvojiti, neko ga čuva odnapred, a neko mu stalno skače na leđa. Mnogo puta ni to nije bilo dovoljno", kaže Dubravko Šimenc, reprezentativac Јugoslavije i Hrvatske u periodu od 1986. do 2004. godine.

Čak 1.694 gola i 14 uzastopnih titula za najboljeg strelca lige u tri različite zemlje - Јugoslaviji, Italiji i Rusiji. Šapić je po četiri puta bio najbolji strelac EP i SP i još dva puta na Olimpijskim igrama.

"Što se tiče Ace, da, on je u bazenu pokazivao da je pravi igrač, ali ja volim i van bazena nekakve 'fajtere', ljude koji imaju nekakve karaktere. Čovjek sam koji voli društvo, ono što vi kažete, kafanu i on je nekako bio na tragu toga, lijepo smo se družili zaista", prisjeća se Ivica Tucak.

Izvor: B92