latinica  ћирилица
16/01/2018 |  18:14 | Autor: RTRS

EHF: Sudije će biti kažnjene!

Poslije skandala na meču između Njemačke i Slovenije na Evropskom prvenstvu u rukometu, oglasila se i evropska kuća rukometa (EHF).
Evropsko prvenstvo u rukometu 2018. - Foto: ilustracija
Evropsko prvenstvo u rukometu 2018.Foto: ilustracija

Sudije koje su se istakle kontroverznim odlukama biće kažnjene, pišu mediji.

Inače, sporni meč je obilježilo suđenje arbitara Mažejke i Gatelisa iz Litvanije. Kako što je poznato, Slovenija je  vodila tokom cijelog meča protiv "pancera", bilo je i šest golova razlike, ali kada se meč lomio na scenu su stupili Litvanci.

Pri rezultatu 19:16 za Sloveniju, prvo su dosudili nepostojeći sedmerac za Nijemce i pri tom isključili dva Slovenca. To su "panceri" iskoristili i stigli do izjednačenja 19:19.

Prava drama viđena je u posljednjem minutu. Slovenija je vodila 24:23, Nijemci su desetak sekundi prije kraja izjednačili na 24:24, a Slovenija je za svega sedam sekundi preko brzog centra stigla do vođstva i pobjede 25:24. Bar su tako mislili navijači Slovenije i trener Veselin Vujović.

Sudije su otišle da gledaju snimak i donijele nevjerovatnu odluku - da isključe Blagotinšeka zbog nepravilnog izvođenja brzog centra i Nijemcima dodijelili sedmerac.

Navijači Slovenije odmah su na društvenim mrežama zasuli uvredama EHF i arbitre optužujući ih da su im ukrali pobjedu, a na kraju je EHF odlučio da ih zvanično suspenduje.

Izvor: Agencije