latinica  ћирилица
16/01/2018 |  15:59 ⇒ 16:05 | Autor: RTRS

Podgorica: Osuda ubistva Ivanovića

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović osudio je ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici i istakao da je uvjeren da će uz maksimalan angažman svih izvršioci zločina biti otkriveni.
Podgorica - Foto: RTS
PodgoricaFoto: RTS

Vujanović je danas u Podgorici razgovarao sa prvim potpredsjednikom Vlade Srbije Ivicom Dačićem, naglasivši tradicionalno bliske, intenzivne i sadržajne odnose Crne Gore i Srbije.

"Predsjednik Crne Gore ocijenio je da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u ekonomiji, posebno u realizaciji zajedničkih projekata u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, u okviru berlinskog procesa i saradnje sa Kinom, ali i drugim investitorima", saopšteno je iz kabineta crnogorskog predsjednika.

On je čestitao Srbiji na napretku u pregovorima o evropskim integracijama i istakao da je zadovoljan saradnjom dvije zemlje u toj oblasti, kao i da su najbolje perspektive zemalja regiona vezane za pridruživanje EU.

Dačić je rekao da su bilateralni odnosi dobri, te iskazao spremnost Srbije za njihovo dalje unapređenje u svim oblastima.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović osudio je ubistvo Olivera Ivanovića i ocijenio da je to akt nasilja. Brajović je izrazio nadu da će, uprkos ovom zločinu, biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine.

Tokom današnjeg susreta sa Ivicom Dačićem, konstatovana je obostrana posvećenost razvoju dobrih odnosa Crne Gore i Srbije, čemu značajno doprinose "frekventni susreti zvaničnika na najvišem nivou".

"Dobri politički odnosi, ojačani zajedničkim evropskim ciljevima i regionalnim kontekstom obavezuju na čvršću saradnju u oblasti infrastrukture, turizma, kulture, ekonomije u cjelini. Napredak od realizacije naših projekata treba da osjete svi građani obje države", naglasio je Brajović.

Na sastanku je bilo riječi i o saradnji u evropskim integracijama, zalaganju za princip ocjene individualnog napretka država i ohrabrujućim porukama zvaničnika EU i Bugarske, koja trenutno predsjedava Unijom, da je 2018. godina ključna za države zapadnog Balkana.

Izvor: SRNA