latinica  ћирилица
16/01/2018 |  10:33 | Autor: RTRS

Anđelković: Ubistvo Olivera Ivanovića odgovara albanskim ekstremistima

Analitičar Dragomir Anđelković izjavio je Srni da ubistvo Olivera Ivanovića odgovara albanskim ekstremistima, ali i dijelu njihovih ekstremnih zaštitnika na Zapadu."
Dragomir Anđelković - Foto: Novosti.rs
Dragomir AnđelkovićFoto: Novosti.rs

"Teško je a priori šta se desilo, a dogodila se tragedija, jer je ubijen jedan značajan srpski lider. Bez adekvatne istrage ne bi bilo primjereno davati šire objašnjenje", rekao je on.

Ali, kaže Anđelković, ono što se može reći jeste da ovako nešto svakako odgovara alabanskim ekstremistima, jer dobijaju mogućnost da se prekine proces pregovora, pošto su sada oni u situaciji da daju ustupke i da konačno nešto urade od onoga što su obećali tokom Briselskog procesa.

"Drugo, ovo je poruka svima, od Srbije do Zapada, da albanski ekstremisti mogu da zapale Kosovo i da izazovu novi haos. Tako da ne prejudiciram ko stoji iza ovoga, ali svakako albanskim ekstremisitma i jednom deijlu njihovih ekstremnih zaštitnika na Zapadu ovako nešto odgovara", dodao je Anđelković.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici, kada je na njega pucao, za sada, nepoznati napadač dok je ulazio u prostorije svoje stranke.

Izvor: SRNA