latinica  ћирилица
10/01/2018 |  18:49 ⇒ 18:53 | Autor: RTRS

Goluža: Za Srbe nema aplauza

Hrvatska i Srbija u petak od 20.30 sati u splitskoj "Spaladium areni" igraju prvi meč na Evropskom prvenstvu.
Hrvatska i Srbija, EP rukometu - Foto: Getty Images
Hrvatska i Srbija, EP rukometuFoto: Getty Images

"Balkanski klasik", kako ovaj meč zovu domaćini takmičenja, uvijek ima dodatni naboj, a Slavko Goluža, selektor Hrvatske iz 2012. godine, kada je osvojena bronzana medalja na Evru u Beogradu, tvrdi da Srbija neće biti dočekana aplauzom.

"Utakmica sa Srbijom ni igračima nije baš kao svaka druga, poseban je to naboj. Naši momci su veliki emotivci, strašno se prazne i sigurno će biti i fizički i psihički ispražnjeni. Ali treba te emocije znati kontrolisati. Sigurno ih na tribinama nećemo dočekati aplauzom, ali očekujem da niko nikoga neće gađati kovanicama i flašama kao što je bio slučaj u Beogradu", rekao je za N1 Slavko Goluža.

Bivši hrvatski reprezentativac i selektor i te 2012. godine davao je zapaljive izjave.

"Šta da kažem... Živio sam za prvo mjesto ovdje u Srbiji. Živio sam za to da ovdje svira 'Lijepa naša'. To bi bio poklon za sve one koji su patili u ratu. To nam je bio cilj", rekao je Goluža poslije pobjede u borbi za treće mjesto.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je saopštenje u kojem upozorava navijače šta neće biti dozvoljeno u "Spaladiumu" i njegovoj okolini.

"U petak od 15 sati biće uspostavljena potpuna blokada saobraćaja prema Spaladium areni. Zabranjen je ulazak i boravak u prostor objekta u alkoholisanom stanju, unošenje pirotehničkih sredstava, maskiranje lica kapom ili maramom, unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti".

Policija upozorava i na ove stvari:

"Zabranjeno je pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti i bacanje predmeta u takmičarski prostor", piše u saopštenju policije.

Izvor: B92