latinica  ћирилица
10/01/2018 |  18:40 ⇒ 18:42 | Autor: RTRS

MUP Crne Gore prekinuo međunarodni lanac krijumčarenja marihuane

Pripadnici crnogorske policije presjekli su međunarodni lanac krijumčarenja marihuane morskim putem koji je vodio od Albanije ka Italiji, te da je zahvaljujući njihovim saznanjima istovremeno u Albaniji otkriveno 600 kg marihuane.
List kanabisa - Foto: AFP
List kanabisaFoto: AFP

 U saopštenju crnogorskog MUP dostavljenog Tanjugu, Sektora granične policije su, postupajući po podacima dobijenim zahvaljujući razmjeni informacija sa kolegama iz Italije i Albanije, izveli višednevnu akciju kojom su presjekli lanac međunarodnog krijumčarenja marihuane morskim putem, koji je vodio od Albanije ka Italiji i dalje, ka drugim zemljama Evropske unije.

Službenici Sektora granične policije su, kako se navodi, tom prilikom u dva navrata, 6. januara i danas, zaplijenili ukupno tri plovila u kojima je zatečeno ukupno pet lica.

Zahvaljujući podacima do kojih su službenici SGP potom došli i dali kolegama u Italiji i Albaniji, u Albaniji je otkriveno 600 kilograma marihuane koja je, kako se sumnja, bila namijena međunarodnom krijumčarenju upotrebom plovila koja je CG policija locirala i zaplenila.

Od navedenih pet lica koja su zatečena u blizini plovila su uzete izjave a dobijeni podaci će biti ustupiti kolegama u Albaniji i Italiji, radi krivičnog procesuiranja ovog predmeta.

Izvor: (Tanjug)