latinica  ћирилица
10/01/2018 |  16:20 | Autor: RTRS

Zarif: Efikasna saradnja Teherana i Moskve

Saradnja Teherana i Moskve se pokazala kao efikasna u borbi protiv terorizma, izjavio je ministar spoljnih poslova Irana Mohamed DŽavad Zarif.
Muhamed DŽavad Zarif ,iranski ministar spoljnih poslova (foto: www.aktuelno.net) - Foto: RTRS
Muhamed DŽavad Zarif ,iranski ministar spoljnih poslova (foto: www.aktuelno.net)Foto: RTRS

On je tokom sastanka sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim u Moskvi rekao da se saradnja pokazala efikasnom u borbi protiv terorizma i ekstremizma u "osjetljivom regionu".

Zarif je dodao da Teheran poziva učesnike u Zajedničkom sveobuhvatnom planu rada /ЈCPOA/ da nastave sa sprovođenjem ovog nuklearnog sporazuma sa Iranom.

"Nažalost, jedan od učesnika ЈCPOA ne samo da nije uspio da u potpunosti ispuni svoje obaveze, već vodi destruktivnu politiku. Mi i drugi učesnici sporazuma moramo da nastavimo blisku saradnju kako bismo osigurali nastavak puta ka ispunjenju cilja", rekao je Zarif.

Iranski ministar se zahvalio Lavrovu i ruskim vlastima na ulozi koju su imali u postizanju sporazuma koji su vezani za ЈCPOA, prenosi TASS.

Portparol Bijele kuće Sara Senders je ranije izjavila da će Vašington u narednih nekoliko dana saopštiti odluku vezanu za ispunjenje obaveza iz iranskog nuklearnog sporazuma.

Izvor: Srna