latinica  ћирилица
10/01/2018 |  13:34 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Policija spriječila radnike Željezare da blokiraju put

Radnici zeničke željezare namjeravali su i danas da blokiraju magistralni put u Blatuši, ali u tome ih je spriječila policija. Međutim, najavili su blokade i narednih dana, sve dok im se ne obrate nadležni iz Vlade FBiH.
Radnici Željezare Zenica (foto:J. Alibegović) -
Radnici Željezare Zenica (foto:J. Alibegović)

U direkciji Željezare danas su razgovarali predstavnici Uprave i sindikata, a prisustvovao je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović koji je pozvao i i premijera Fadila Novalića da se uključi u rješavanje aktuelne problemtike.

Međutim, Novalić se nije pojavio na sastanku, nakon čega su radnici Željezare izašli na magistralni put u namjeri da ga blokiraju. Izlazak im nije bio dozvoljen, ali su blokirali petlju na ulazu u Zenicu.

Kasumović je istakao da grad Zenica nema nikakve koristi od Mitala i Željezare, te da sve uzima FBiH, kritikujući nezainteresovanost te vlade i premijera za ove probleme.

Iz sindikata Željezare navode da su pokušali na sve načine da kontaktiraju sa predstavnicima federalne vlade, te da im je preostala samo blokada puta kako bi skrenuli pažnju nadležnih na svoj položaj.

Izvor: Agencije