latinica  ћирилица
10/01/2018 |  11:23 ⇒ 13:20 | Autor: RTRS

Kozarska Dubica- Proslavljen Dan Republike (VIDEO)

Dan Republike obilježen je i u Kozarskoj Dubici. Na glavnom gradskom trgu okupilo se više stotina građana koji su uz kuvano vino, muziku i prigodan program slavili do ranih jutarnjih časova.
Kozarska Dubica - Dan Republike Srpske - Foto: SRNA
Kozarska Dubica - Dan Republike SrpskeFoto: SRNA

Više stotina Dubičana na glavnom gradskom trgu proslavilo je 26 godina postojanja Republike Srpske. Prisutne su zabavljali Endži bend i Krajiški trubači.

Naša dužnost je da obilježavamo ovaj datum zbog svih onih koji su ugradili život u temelje Republike Srpske, poručeno je iz Kozarske Dubice.

Narodni poslanik Darko Banjac rekao je da je "naša poruka je poruka mira - da puste da slavimo ono što smo mi stvarali, a stvarali smo slobodu i garant opstanka našeg naroda na ovim prostorima ".

Јovica Šuman, predsjednik OO SNSD-a Kozarska Dubica, ističe da je tada stvarana Republika Srpska. 

- Moramo to njegovati zbog onih ljudi koji nisu ovdje s nama, a koji su najzaslužniji što smo mi danas na ovom mjestu - naglasio je Šuman.

Ovaj dan od posebnog je značaja za Kozarsku Dubicu, jer je ova opština odigrala važnu ulogu u odbrani zapadnih dijelova Republike Srpske, istakao je načelnik Radenko Reljić.

- Samo uz uvažavanje i toleranciju možemo živjeti jedni kraj drugih, na način dostojan čovjeka. Nama ne smetaju drugi narodi koji proslavljaju svoje heroje i svoje bitke, ali ni njima ne bi trebalo da smetaju naši heroji i naši važni datumi -- rekao je Radenko Reljić, načelnik Kozarske Dubice.

Povodom proslave Dana Republike, u Kozarskoj Dubici je priređen i vatromet.