latinica  ћирилица
09/01/2018 |  08:43 ⇒ 08:51 | Autor: RTRS

Јokić protiv šampiona zabilježio prvi tripl-dabl! (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Јokić zabilježio je prvi tripl-dabl u NBA ligi.
Nikola Јokić - Foto: TANЈUG
Nikola ЈokićFoto: TANЈUG

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Denver sa 124:114, a centar Nagetsa odigrao je odličan meč.

Јokić je bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 22 poena (9/16 iz igre, 1/1 za tri, 3/3 slobodna bacanja), 12 skokova, 11 asistencija, tri ukradene i šest izgubljenih lopti.

Nikola je još jednom potvrdio da voli da igra protiv najjačih ekipa u NBA ligi, ali se čini da poseban "pik" ima u duelima sa Drejmondom Grinom.

Njih dvojica su imali nekoliko ozbiljnih duela u prošlosti, posljednji od prije nekoliko nedjelja američki defanzivac završio je na parketu, pošto ga je Nikola nokautirao laktom.

Novi susret dvojice igrača prošao je bez fizičkog duela, a momak iz Sombora je sada Grinu pokazao sve umijeće na parketu i jednom prilikom mu prodao "kartu za ringišpil".

Sredinom četvrte dionice bili su u reketu, Јokić je po ko zna koji put demonstrirao sjajnu leđnu tehniku i lagano položio loptu u koš.

On je prvi put u sezoni upisao tripl-dabl sa 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da se izbejgne poraz od aktuelnog šampiona – 124:114.

Aktuelni šampioni imali su prednost od samog početka meča, da bi gosti iz Kolorada na startu trećeg kvartala uspjeli da izjednače 69:69. Ipak, ekipa Stiva Kera uspjela je da se vrati i nastavi pobjedničku seriju za peti uzastupni trijumf na Zapadu (33-8).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Stef Kari sa 32 poena, uz devet asistencija, dok je Drejmond Grin upisao 23 poena, pet skokova i deset asistencija.

Denver je poslije ovog poraza sedmi na tabeli sa učinkom od 21-19.

Izvor: B92