latinica  ћирилица
08/01/2018 |  12:57 ⇒ 13:18 | Autor: RTRS

Bijeljinska biblioteka bogatija za nove naslove

Narodna biblioteka ''Filip Višnjić'' u Bijeljini od danas je obogaćena za 200 novih naslova.
Bijeljina- Gradonačelnik Mićo Mićić donirao sredstva Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" za nabavku knjiga - Foto: SRNA
Bijeljina- Gradonačelnik Mićo Mićić donirao sredstva Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" za nabavku knjigaFoto: SRNA

Bestseleri, školska lektira i dječija literatura kupljeni su zahvaljući ličnoj donaciji gradonačelnika Miće Mićića.

- Budući da ova biblioteka ima 8.501 čitaolaca, a to je rekordan broj čitalaca u BiH, te da nedostaje određen broj naslova, donirao sam 2.000 KM kako bih pomogao i čitaocima i biblioteci. U jeku elektronike zadovoljni smo što imamo ovoliko ljubitelja knjige koji će, nadam se, sada lakše doći do željenog štiva - rekao je Mićić.

- Zbog stalnog povećanja broja korisnika, Narodna biblioteka "Filip Višnjić" svake godine ima potrebu da nabavi knjige vrijednosti 30.000 KM, a u budžetu za te namjene imamo predviđeno svega par hiljada maraka, pa nam je svaka marka dobro došla - istakao je Јovan Cvjetković, direktor Biblioteke.

On se zahvalio gradonačelniku što je donirao lična sredstva za kupovinu novih naslova i apelovao na privrednike i pojedince voljne da pomognu u nabavci knjiga. Biblioteka trenutno raspolaže sa 110.000 knjiga. Prošle godine imala je više od 165.000 posjetilaca.

Cvjetković se zahvalio svima na povjerenju, istakavši da će i ubuduće nastaviti da organizuju razne aktivnosti, naročito za najmlađe buduće čitaoce.