latinica  ћирилица
08/01/2018 |  10:59 ⇒ 11:36 | Autor: RTRS

Banjaluka: Pojedine prodavnice sutra rade do 13 časova

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić donio je odluku da sutra privremeno bude zabranjen rad ugostiteljskih objekata, kao i točenje alkoholnih pića radi nesmetane proslave 9. januara - Dana Republike Srpske.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Odlukom je precizirano da se sutra do 24.00 časa privremeno zabranjuje rad poslovnih prostora i ugostiteljskih objekata u robnoj kući Boska i u okviru hotela Palas, te ugostiteljskog objekta u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić" - "Staklenac", saopšteno je iz Gradske uprave.

Privremeno se zabranjuje i rad poslovnih prostora i ugostiteljskih objekata u Aleji Svetog Save, od raskrsnice sa Gundulićevom ulicom, do raskrsnice sa Bulevarom vojvode Petra Bojovića.

Odlukom gradonačelnika zabranjuje se točenje alkoholnih pića u ugostiteljskim objektima koji se nalaze u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića - u dijelu od raskrsnice sa Tržničkom ulicom i Bulevarom cara Dušana, do raskrsnice sa Ulicom olimpijskih pobjednika, u ulicama Olimpijskih pobjednika, Milana Tepića, Kninskoj i Marije Bursać.

Točenje alkoholnih pića zabranjuje se i u ugostiteljskim objektima u Ulici Veselina Masleše - do raskrsnice sa Srpskom ulicom iz smjera Trga Krajine, te Јevrejskoj, Gajevoj i Ulici Ivana Franje Јukića.

Gradonačelnik Banjaluke je odluku o privremenoj zabrani rada poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i točenja alkoholnih pića na području grada donio na zahtjev Policijske uprave Banjaluka.

TRGOVINE NA MALO, CVЈEĆARE I MESNICE SUTRA RADE DO 13.00 ČASOVA

Mesnice, prodavnice mješovite robe i cvjećare na području grada Banjaluka sutra će, na Dan Republike, moći da rade u vremenu od 8.00 do 13.00 časova, navedeno je u zaključku koji je donio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Radojičić je donio ovaj zaključak o radnom vremenu na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Poslodavac je dužan da radnicima koji će raditi na Dan Republike omogući ostvarivanje prava u skladu sa propisima o radu.

Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada definisano je da na dan republičkog praznika rade od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, dragstori i trgovinski objekti u autobuskoj i željezničkoj stanici, te na benzinskim pumpama.

Odlukom je definisano da na dan republičkog praznika, u vremenu od 8.00 do 21.00 čas, rade trgovine na malo pogrebnom opremom.

Izvor: SRNA