latinica  ћирилица
14/12/2017 |  18:32 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

Vigemark u Bijeljini o situaciju u ovom gradu, Srpskoj i BiH

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas u Bijeljini da je ovo grad koji "ide korak ispred svih u BiH", te da je prvi i jedini koji je organizovao Kancelariju za nacionalne manjine, što je ocijenio pohvalnim.
Bijeljina, Vigemark, Marković i Mićić - Foto: SRNA
Bijeljina, Vigemark, Marković i MićićFoto: SRNA

"Ovo je dinamičan grad, ne samo na području Semberije, nego i cijele BiH. Otvaranje ovakve jedne kancelarije samo pokazuje koliko je grad otvoren za sve – bez obzira na nacionalnost, vjeru, na to odakle ljudi dolaze. Mi u EU želimo upravo da takvu jednu zemlju, takvu BiH, po ugledu na ovaj grad, imamo u svom članstvu", rekao je Vigemark.

Vigemark je, nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine grada Slavišom Markovićem i gradonačelnikom Mićom Mićićem, istakao da je tokom sastanka bilo riječi i o ekonomskim temama, ocijenivši da Bijeljina ima veoma perspektivne poslovne djelatnosti, mnogo perspektivnih malih i srednjih preduzeća. Naveo je i da su neminovna tema bile političke prilike u Republici Srpskoj, ali i u cijeloj BiH, pri čemu se razgovaralo i o načinima borbe protiv korupcije.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Slaviša Marković istakao je da je put BiH ka EU bila jedna od tema sastanka, te je izraženo očekivanje svih da će sve što je EU na tom putu postavila biti ispunjeno.

Gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da je odnos lokalne zajednice prema nacionalnim manjinama bila jedna od važnih tema sastanka sa Vigemarkom.

Vigemark, Marković i Mićić su nakon sastanka posjetili novootvorenu Kancelariju za nacionalne manjine.

Izvor: SRNA