latinica  ћирилица
01/12/2017 |  16:56 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Mundijal 2018: Srbija u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u Grupi E na Svjetskom prvenstvu, zajedno sa izabranim timovima Brazila, Švajcarske i Kostarike.

Na početku ceremonije okupljenima u koncertnoj dvorani palate Kremlj obratili su se predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i Đani Infantino, predsjednik Međunarodne fudbalske asocijacije.

S obzirom na to da je poludirigovani žrijeb bio koncipiran po uobičajenoj 1-2-3-4 metrici, odnosno timovi su izvlačeni tako da su redom pražnjeni šeširi, znalo se da će Srbija svoje protivnike dobiti u posljednjem dijelu zvaničnog izvlačenja.

Odmah je bilo poznato da "orlovi" neće u grupu B, pošto su u njoj izvučeni Portugalija i Španija. Grupa G je takođe "otpala", jer su u nju, pored nosioca Belgije, ušetali Englezi.

Tokom izvlačenja trećeg šešira postalo je poznato da Srbija neće igrati ni u grupi C, gdje se Francuskoj i Peruu priključila Danska. Grupa je potom ostala nedostupna Srbiji, pošto je tim iz trećeg šešira bio Island, a tu je već, uz nosioca Argentinu, bila Hrvatska. Izvlačenje Švedske u Grupu F, zajedno sa Njemačkom i Meksikom, značilo je da je Srbija mogla samo u grupe A, E i H.

Saudijska Arabija je otišla u grupu A, što je značilo i da će otvoriti Mundijal mečom sa Rusijom.

Odmah potom – Fabio Kanavaro je izvukao kuglicu sa imenom Srbije, koja je otišla, po sili pravila, u grupu E, sa Brazilom (preporođenim sa selektorom Titeom), Kostarikom (četvrtfinalistom na prethodnom Mundijalu) i Švajcarskom (ekipom koja je na Svjetsko prvenstvo došla poslije devet pobjeda u kvalifikacijama).

Srbija dobila protivnike u grupnoj fazi

Prvi protivnik srpskog tima biće Kostarika, a meč se igra 17. juna u Samari. U drugom kolu igraju sa Švajcarskom u Kalinjingradu, a u posljednjem kolu na programu je duel sa Brazilom na stadionu moskovskog Spartaka.

Ostale grupe predstojećeg sportskog spektakla su:

Raspored po grupama Mundijala 2018.

Izvor: RTS, Blic