latinica  ћирилица
01/12/2017 |  14:46 ⇒ 14:50 | Autor: RTRS

Superliga: Partizan čeka uzdrmanu Vojvodinu, Zvezda sa Bačkom vježba za Keln

Predstojećeg vikenda na programu je 20. kolo Superlige Srbije, a u centru pažnje je derbi meč između Partizana i Vojvodine u Humskoj (nedjelja 15.00).
Fudbaleri Partizana i Čukaričkog (Foto: StarSport) -
Fudbaleri Partizana i Čukaričkog (Foto: StarSport)

Partizan se u srijedu vratio na pobjednički kolosjek trijumfom na Voždovcu (1:0), dok je Vojvodina neočekivano izgubila od Borca u Novom Sadu i poslije toga smijenila trenera Vladimira Buača.

Ekipu je privremeno preuzeo pomoćnik Vladimir Vasiljević i ostaje da se vidi da li će takva odluka imati efekat na fudbalere Vojvodine koji ne znaju za pobjedu već četiri utakmice.

Sa druge strane, izabranici Miroslava Đukića namjeravaju da nastave potjeru za Crvenom zvezdom i ne smiju sebi da dozvole novo "prosipanje bodova" jer već zaostaju šest poena.

Lider Crvena zvezda gostuje Bačkoj u jedinoj utakmici subotnjeg programa sa željom da napravi pravu uvertiru za "meč godine" protiv Kelna za prolaz iz grupe Lige Evrope, što je Partizan u prošlom kolu obezbijedio.

Do sada su crveno-bijeli lako izlazili na kraj sa timom koji je prošle godine prvi put ušao u društvo Superlige, dobivši sva tri sudara.

Posljednjeplasirani Јavor protiv Voždovca juri prvu pobjedu poslije mjesec i po dana, Spartak želi dobru seriju da potvrdi dobre igre i u Šapcu protiv Mačve, a u malom beogradskom derbiju sastaju se Čukarički i Zemun na Banovom brdu.

Raspored utakmica:

Subota:

Bačka - Crvena zvezda 13h

Nedjelja:

Mačva - Spartak 13h

Јavor - Voždovac 13h

Borac - Napredak 13h

Partizan - Vojvodina 15h

Rad - Radnički Niš 15h

Radnik - Mladost 17h

Čukarički - Zemun 17h

Izvor: Blic, Tanjug