latinica  ћирилица
01/12/2017 |  14:28 | Autor: RTRS

Klub iz Srpske dobija reflektore

Јedan fudbalski klub iz Republike Srpske trebalo bi iduće godine da dobije reflektore na stadionu.
Fudbal - Foto: ilustracija
FudbalFoto: ilustracija

To je dio projekta koji sprovodi Evropska fudbalska federacija zajedno sa FS BiH, dok će osvjetljenje na stadionu dobiti i jedan klub iz FBiH. Epilog je to razgovora predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina, koji je bio u posjeti rukovodstvu Sarajeva.

- Predsjednik UEFA pokazao je zainteresovanost da Evropska kuća fudbala podrži projekat osvjetljavanja stadiona u BiH, kao i ulaganja u druge sadržaje na fudbalskim igralištima onih klubova koji igraju Premijer ligu. Ovo je značajno za nas, jer će od sezone 2018/19. reflektori biti obavezni na svim stadionima ekipa koje nastupaju u najvišem rangu bh. fudbala - izjavio je član Izvršnog odbora FS BiH i predsjednik FS RS Mile Kovačević.

On je pomenuo i tri kluba iz Republike Srpske koja bi mogla da dobiju reflektore.

- U prvom planu su tri kluba Rudar Prijedor, Zvijezda 09 iz Etno selo Stanišići, koji igra u Ugljeviku, kao i Drina iz Zvornika. Naravno, klubovi će morati da ispune određene uslove da bi uopšte bili kandidati, a tu prije svega mislim na ozbiljnost u radu i kontinuitet dobrih rezultata tako da ekipe iz donjeg dijela tabele neće ući u konkurenciju. Reflektore ne može dobiti onaj klub koji proteklih 30 godina na svom stadionu nije udario letvu, a kamoli nešto više - istakao je Kovačević.

Reflektore u Republici Srpskoj za sada jedino imaju stadioni u Banjaluci, Modriči i Foči, a njima uz rame lako bi mogao da stane i Prijedor. Slovenac Čeferin, koji je prvi put boravio u BiH, naglasio je da je loša fudbalska infrastruktura.

Izvor: Glas Srpske