latinica  ћирилица
01/12/2017 |  09:12 | Autor: RTRS

Projekt spajanja djece Kosmeta i Srpske

Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji uputio je dopis većini gradova i opština u Srpskoj da najkasnije do 1. februara potvrde učešće u sedmom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", izjavio je predsjednik ovog odbora Milorad Arlov.
Djeca sa Kosova u Modriči - Foto: RTRS
Djeca sa Kosova u ModričiFoto: RTRS

Arlov kaže da je na ovaj način danas zvanično počela realizacija projekta Odbora u okviru kojeg je planirano da od 16. do 23. juna iduće godine kod porodica vršnjaka u cijeloj Srpskoj bude ugošćen do sada najveći broj djece sa Kosova uzrasta od 10 do 15 godina, u pratnji oko 70 profesora i nastavnika.

"Naredne godine planiramo ugostiti najmanje 700 djece iz socijalno ugroženih porodica sa cijelog Kosmeta. I ovaj projekat organizujemo posredstvom rukovodstava lokalnih zajednica, osnovnih škola u Srpskoj i srpskih institucija i škola na Kosovu i Metohiji", naveo je Arlov.

On je dodao da će centralni doček 16. juna biti u Višegradu, u Andrićgradu, što je i zvanično potvrdio načelnik Višegrada Mladen Đurević.

"Zvaničnu podršku dobili smo od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju", istakao je Arlov.

Izvor: SRNA