latinica  ћирилица
21/11/2017 |  17:40 ⇒ 22/11/2017 | 08:24 | Autor: RTRS

U toku realizacija programa asfaltiranja puteva u Stanarima (VIDEO)

Dionica puta prema selu Raškovci u opštini Stanari, koju osim mještana koristi i rudnik, biće asfaltirana naredne godine. Do tada, nadležni iz opštine Stanari i rudnika poručuju da će nastaviti da je održavaju.
Stanari - put - Foto: RTRS
Stanari - putFoto: RTRS

Na loše stanje puta ukazuju mještani, nezadovoljni što problem traje predugo.

Od centra Stanara do sela Raškovci dio puta, osim mještana, koriste i kamioni i mašine iz rudnika. Dionicu koristi više od 50 domaćinstava, a svakodnevno 35 djece ide u školu, pa su roditelji prinuđeni da ih voze jer oko 500 metara bez asfalta nije za pješačenja.

- Ovo je neizdrživo. Ljeti je prašina, u vrijeme kiša blato. Svaki put moram prati auto, a u pitanju je svega tri kilometra puta od Stanara do Raškovaca i zaseoka Todorići - kaže mještanin Raškovaca Svjetlan Todorić.

U Rudniku kažu da su dio puta od opštinske zgrade do skretanja za Raškovce ranije asfaltirali, a da dionicu na koju ukazuju mještani održavaju, nasipaju i ravnaju. U vrijeme kiša stanje se pogorša.

- Rudnik će nastaviti s održavanjem ovoga puta i zajedno sa nadležnima iz opštine Stanari pronaći način kako da se riješi i ova dionica - kaže Bore Kovačević, tehnički rukovodilac proizvodnje u EFT Rudniku.

Sporni dio puta, kao najkraći do sela, koriste i mještani Cvrtkovaca. Kažu da su uvjereni da će biti razumijevanja za njihove potrebe, ali bi, ipak, da sve ubrzaju.

Rješenje ovog problema doći će na red već iduće godine, poručuju iz opštine Stanari. Trenutno su, po zahtjevu mještana, prioritet dvije kraće dionice u Raškovcima. Iduće godine biće završena i dionica prema Cvrtkovcima, što je samo dio programa asfaltiranja puteva u najmlađoj opštini Srpske.