latinica  ћирилица
21/11/2017 |  17:28 ⇒ 20:11 | Autor: RTRS

Cvijanović: Imperativ održati "Željeznice Srpske" (VIDEO)

Premijerka Željka Cvijanović istakla je da je imperativ održati "Željeznice Srpske", ali ne u sadašnjem obimu, već efikasnije i bolje organizovane.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Cvijanovićeva kaže da postoje plan i program rehabilitacije i "Željeznica" i zdravstvenog sektora u Srpskoj, dodajući da će biti realizovani uz podršku Svjetske banke.

Naglašava da se u zdravstveni sektor mora ulagati i ono što nikada nije profitabilno, pogotovo kod nas. Demantovala je informaciju da će biti ukinuto zdravstveno osiguranje za nezaposlene na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

"Ono što je već nekoliko godina u našim Ekonomskim politikama identifikovano kao jedna od stvari koje će se raditi jeste da se na Zavodu za zapošljavanje napravi jasna razlika između onih koji zaista traže posao, od onih koji su na evidenciji samo zato što imaju obezbijeđeno zdravstveno osiguranje, a time spadaju u socijalnu sferu. Neophodno je da se napravi razlika između jedne i druge kategorije, da se zna za koga se traži posao, a koga treba zbrinjavati na drugačiji način", rekla je premijerka Srpske.