latinica  ћирилица
21/11/2017 |  15:18 ⇒ 20:26 | Autor: RTRS

Predstavnici policijskih uprava širom Srpske obilježili krsnu slavu (VIDEO)

Predstavnici policijskih uprava širom Srpske obilježili su krsnu slavu ministarstva. Prisjetili su se palih saboraca koji su život dali za očuvanje mira i bezbjednosti građana Republike Srpske.
Krsna slava MUP-a - Foto: RTRS
Krsna slava MUP-aFoto: RTRS

Služen je parastos i položeni su vijenci na spomen-obilježje za 252 poginula pripadnika Policijske uprave Banjaluka, povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova, Svetog arhangela Mihaila.

U sjedištu Policijske uprave u Gradišci, služen je parastos za 12 poginulih pripadnika policije. Iz uprave su se pohvalili rezultatima rada u ovoj godini. 

"Imamo smanjenje broja krivičnih djela, narušavanje javnog reda i mira kao i smanjen broj saobraćajnih nesreća kao i svih segmenata i elemenata koji čine ukupno segmenat stanja bezbjednosti poboljšan", naveo je zamjenik načelnika Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić.

Povodom obilježavanja slave, građani Foče takođe su se prisjetili žrtava Odbrambeno-otadžbinskog rata i 38 pripadnika stradalih na ovom području u čiju su čast položili vijence i zapalili svijeće.

"Sveti Arhangel Mihailo, po predanju on je svoju vojsku suprostavio silama zla, vjerovatno zato MUP RS i slavi tu slavu, svakodnevno pripadnici MUPa, u sklopu policijske uprave Foča, suprostavljaju se raznim oblicima negativnog društvenog ponašanja", istakao je zamjenik načelnika Policijske uprave Foča Radenko Vasiljević.

Aranđelovdan, slava opštine Јezero obilježena je služenjem liturgije u hramu Svetog velikomučenika kneza Lazara. Delegacija opštine i Boračke organizacije položila je vijence na spomen-obilježje za 33 poginula borca iz ove lokalne zajednice.