latinica  ћирилица
21/11/2017 |  10:44 ⇒ 10:49 | Autor: RTRS

Putin i Asad saglasni: Uskoro kraj vojne operacije u Siriji

Predsjednici Rusije i Sirije, Vladimir Putin i Bašar el Asad, usaglasili su se na sastanku u Sočiju da se vojna operacija u Siriji približava kraju i da sada treba preć́i na političke procese, navodi se na sajtu Kremlja.
Bašar al Asad i Vladimir Putin (Foto: Alexei Druzhinin, RIA-Novosti, Kremlin Pool) - Foto: AP
Bašar al Asad i Vladimir Putin (Foto: Alexei Druzhinin, RIA-Novosti, Kremlin Pool)Foto: AP

- Mislim da je problem terorizma globalan, ali smo još uvijek daleko od potpune pobjede nad terorizmom. Međutim, što se tiče našeg zajedničke borbe protiv terorista u Siriji, ova vojna operacija zaista se završava, istakao je Putin.

- Sada je najvažnije da se okrenemo političkim procesima i sa zadovoljstvom primjećujem vašu spremnost da radite sa svima koji žele mir i rješenje, dodao je ruski predsjednik.

- Tokom ovog perioda postignuti su veliki uspjesi, kako direktno na bojnom polju tako i na političkom planu. Mnoge oblasti Sirije oslobođene su od terorizma, a Sirijci koji su bili prinuđeni da ih ranije napuste mogu da se u te oblasti vrate“ rekao je Asad.

-Moramo da priznamo da nam je ova operacija omogućila da promovišemo političko rješenje u Siriji“ dodao je sirijski predsjednik.

Putin je naveo da je mnogo učinjeno da bi se stabilizovala situacija u Siriji i da će konačna tačka na borbu protiv terorizma u Siriji biti stavljena u najskorije vrijeme, iako će se žarišta ovog problema i dalje pojavljivati.

Izvor: Nezavisne