latinica  ћирилица
20/11/2017 |  22:55 | Autor: RTRS

Patrijarh Kiril: Čovječanstvu se bliži kraj, pazite šta radite

Ruski patrijarh Kiril pozvao je političare i građane da se ujedine i da ne teže ka revolucionarnim promjenama jer, kako je poručio, mora neko biti slijep pa da ne primijeti da se bliže strašni trenuci u istoriji zapisani u Otkrivenju Јovanovom, prenijeli su ruski mediji.
Patrijarh Kiril (foto:Sputnik/ Sergey Pyatakov) -
Patrijarh Kiril (foto:Sputnik/ Sergey Pyatakov)

Patrijarh Kiril je u govoru održanom u Sabornoj crkvi u Moskvi poručio i da mnogi predstavnici moderne ruske inteligencije ponavljaju greške svojih prethodnika koje su, kako je naveo, uvele zemlje u katastrofalne revolucionarne događaje početkom 20. vijeka.

Kako navodi RT, patrijarh je naglasio da od postupaka svih ljudi zavisi kada će tačno nastupiti kraj i pozvao ljude da shvate kakvu odgovornost imaju pred Rusijom i čitavim čovječanstvom, te da zaustave "kretanje ka dnu ambisa istorije".

Upozorio je da čovječanstvo danas ulazi u kritičan period toka ljudske civilizacije i da mu se bliži kraj.

- Morate biti slijepi pa da ne primijetite kako se bliže strašni trenuci u istoriji o kojima je apostol i jevanđelista Јovan govorio u Otkrivenju Јovanovom - naveo je patrijarh, prenosi Interfaks.

Danas je pogrešno vrijeme, upozorio je patrijarh Kiril, da se "gađa brod ljudskih strasti jer je već isuviše negativnih uticaja prisutno u duhovnim životima ljudi".

Izvor: Tanjug