latinica  ћирилица
20/11/2017 |  10:43 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

U centru Bijeljine uklonjena dva sporna parking mjesta (VIDEO)

U centru Bijeljine uklonjena su dva sporna parking mjesta zbog kojih su pješaci na obilježenom pješačkom prelazu bili teško uočljivi. Iz Odjeljenja za stambeno–komunalne poslove najavljeno je da će i druga sporna parking mjesta biti uklonjena i da će u ulicama, u kojima ima potrebe za tim, biti iscrtani novi pješački prelazi.
U centru Bijeljine uklonjena dva sporna parking mjesta - Foto: RTRS
U centru Bijeljine uklonjena dva sporna parking mjestaFoto: RTRS

Novom saobraćajnom signalizacijom uklonjeno je parking mjesto u neposrednoj blizini zgrade Gradske uprave na kojem su često bila parkirana i veća vozila, zbog čega vozači nisu mogle da vide pješake. O tome je Saobraćajna policija nadležne komunalne službe obavijestila još prije dvije godine.

Ukinuto je i jedno parking mjesto u blizini autobuske stanice, koje je takođe bilo postavljeno blizu pješačkog prelaza jer Zakon o bezbjednosti saobraćaja definiše da parking ne smije biti na rastojanju manjem od pet metara u odnosu na pješački prelaz.

Nesavjesni vozači parkiraju se često tako da zaklanjaju pješačke prelaze što je dovelo i do nekoliko saobraćajnih nezgoda. Zbog veće bezbjednosti saobraćaja postavljaju se i novi pješački prelazi.

"Obilježen je jedan novi pješački prelaz u Ulici Save Kovačevića, jer smo imali zahtjeve mještana tog dijela grada. Analizom se ispostavilo se da je zahtjev potpuno opravdan jer smo utvrdili", rekao je Nemanja Mitrić, viši stručni saradnik za saobraćaj Grada Bijeljina.

Radovi na horizontalnoj signalizaciji u gradu počeli su kasno, tako da još nisu završeni, iako je počela zimska sezona.

Najavljeno je da će uz početak rada nove osnovne škole u naselju Ledinci, početkom naredne godine, biti razmotrena mogućnost da se u okolnim ulicama naprave i novi pješački prelazi.