latinica  ћирилица
17/11/2017 |  15:45 ⇒ 17:35 | Autor: RTRS

Šekovići: Šest stanova za porodice poginulih boraca i RVI (VIDEO)

Porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima u Šekovićima, uručeni su ključevi šest stanova.
Šekovići, stanovi za porodice - Foto: RTRS
Šekovići, stanovi za porodiceFoto: RTRS

U izgradnju stambene zgrade, Vlada Srpske uložila je 297.000, a opština Vlasenica 60 hiljada maraka.

Stanove su dobile četiri porodice poginulih boraca i dvije porodice ratnih vojnih invalida. Svoje stambeno pitanje nakon dvije decenije čekanja, riješila je i Ozrenka Ninić, čiji je suprug Miladin poginuo na početku rata.

- Imaću svoj krov nad glavom i biću trajno zbrinuta. Živim sa dvoje djece od kojih nijedno nije zaposleno, jedina sam koja radim, priča Ozrenka.

Ključeve novog stana primio je i ratni vojni invalid Rajko Bojanić.

- To za mene mnogo znači, zato što živim na selu, imam šestoro djece, petoro ide u školu, kaže Rajko.

Šekovići su malo mjesto velikog srca koje je dalo značajan doprinos u odbrani Republike Srpske, a današnji dan je znak zahvalnosti, poručio je načelnik opštine Momir Ristić.

- Na licima ovih ljudi koji su danas dobili stanove mogu da vidim zadovoljstvo i veliku sreću, a to je ono nešto što smo najmanje mogli da uradimo za njih s obzirom da su dali svoje najvoljenije i ugradili u temelje Republike Srpske, napominje Ristić.

- Ovim u Šekovićima završavamo poseban Program stambenog zbrinjavanja. Vlada Republike Srpske je programom stambenog zbrinjavanja u Šekovićima do sada zbrinula 120 porodica, od čega 33 stambenim jedinicama, poručio je Duško Milunović,  pomoćnik ministra za boračku-invalidsku zaštitu.

Porodice koje nisu ostvarile pravo na stambeno zbrinjavanje, a procjenjuje se da ih u Šekovićima ima nekoliko desetina, moći će da konkurišu nakon donošenja nove uredbe.