latinica  ћирилица
17/11/2017 |  14:17 ⇒ 16:00 | Autor: RTRS

Murinjo sprema iznenađenje- Ibrahimović i Pogba u subotu na terenu!?

Murinjo priprema povratak Ibrahimovića i Pogbe u prvi tim Јunajteda, tako bar djeluje, a više će se znati poslije treninga. Tim iz Mančestera u subotu od 18.30 na Old Trafordu igra protiv Njukasla meč 12. kola Premijer lige.
Murinjo i Ibrahimović (Foto: ztvghana.com) -
Murinjo i Ibrahimović (Foto: ztvghana.com)

Siti je u fantastičnoj formi i ima osam bodova prednosti. Međutim, Murinjo priprema dva džokera - Pola Pogbu i Zlatana Ibrahimovića u prvi tim.

Ibrahimović je u posljednja tri dana trenirao sa ekipom i senzacionalni povratak mogao bi da se desi upravo u duelu sa Njukaslom. Šveđanin nije igrao sedam mjeseci zbog povrede ligamenta desnog koljena na meču Lige Evrope protiv Anderlehta u aprilu ove godine.

Prve prognoze bile su da se Ibrahimović neće vraćati na teren ove godine, čak je bilo neizvjesno da li će se uopšte vraćati na teren. Ipak Zlatan je napravio ogroman napredak i u utorak se priključio ekipi.

Јoš jedna Murinjova uzdanica Pol Pogba takođe je blizu povratka na teren. On nije igrao na posljednjih dvanaest utakmica zbog povrede tetive.

Murinjo će konačnu odluku o povratku oba igrača donijeti nakon treninga, a sve će obrazložiti na konferenciji za novinare.

Izvor: RTS