latinica  ћирилица
17/11/2017 |  13:43 ⇒ 16:18 | Autor: RTRS

"Putevi Republike Srpske" u krizi

Konkurs za direktora i izvršne direktore za ekonomsko-finansijske i tehničke poslove "Puteva Republike Srpske" ističe danas, ali će najvjerovatnije biti poništen.
Putevi RS - Foto: RTRS
Putevi RSFoto: RTRS

Predsjednik Nadzornog odbora ovog javnog preduzeća Stojan Lazarević potvrdio je da će na današnjoj sjednici tog tijela biti razmotreno poništavanje konkursa za izbor rukovodstva “Puteva“ prije otvaranja pristiglih prijava. On međutim nije želio da govori o razlozima zbog kojih će razmatrati poništavanje konkursa.

- Ima nekoliko razloga za to. Mnoge stvari u ovom preduzeću drugačije se dešavaju nego što treba, što nije dobro. Potrebno je stvoriti objektivne uslove za njegovo funkcionisanje. O svemu ćemo odlučiti na današnjoj sjednici - kazao je Lazarević i naveo da ne zna koliko je prijava stiglo na konkurs u proteklih 15 dana.

Na sjednici Nadzornog odbora “Puteva Republike Srpske“ biće riječi i o problemu između tog preduzeća i “Niskogradnje Marjanović“ iz Prijedora. Kancelarija za razmatranje žalbi BiH poništila je tender “Puteva Republike Srpske“ vrijedan 26 miliona KM zbog žalbe “Niskogradnje Marjanović“ na konkursnu proceduru.

Izvor: Glas Srpske