latinica  ћирилица
17/11/2017 |  13:08 ⇒ 15:32 | Autor: RTRS

Rešić-Grubeša: O sprovođenju sporazuma o sistemu razmjene podataka

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić i ministar pravde BiH Јosip Grubeša dogovorili su danas da bude formiran radni tim koji će dalje raditi na tehničkoj implementaciji Sporazuma o tehničkoj saradnji na uspostavljanju sistema razmjene podataka koji se upisuju u registre udruženja i fondacija.
Banjaluka: Rešić - Grubeša - Foto: RTRS
Banjaluka: Rešić - GrubešaFoto: RTRS

"To će biti zajednički tim koji će činiti po dva člana Ministarstva pravde BiH, Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, federalnog Ministarstva pravde i jedan član iz Brčko distrikta", rekla je Rešićeva, dodajući da je ovo neophodno jer je riječ o projektu EU.

Tokom današnjeg sastanka u Banjaluci bilo je riječi i o programu Regionalne škole za javnu upravu jer je BiH početkom novembra preuzela predsjedavanje ovim programom, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Operativni dio se uglavnom odnosi na entitete, odnosno lokalne zajednice, te je plan da početkom naredne godine bude održan sastanak ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, ministra pravde BiH i federalnog ministra pravde.

Grubeša je naveo da bi tada trebalo da bude dogovoren hodogram aktivnosti za godinu dana, koliko traje predsjedavanje BiH Regionalnom školom za javnu upravu.

Izvor: SRNA