latinica  ћирилица
15/11/2017 |  14:42 ⇒ 17:23 | Autor: RTRS

Ivanić: Moguć sastanak sa Dodikom ako se situacija bude zaoštravala (VIDEO)

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je danas u Banjaluci da dok god je Savez za promjene u institucijama BiH ova zemlja neće priznati samoproglašeno Kosovo i istakao da ne odbija mogućnost da se sastane sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom ako se bude dalje zaoštravala retorika i komplikovala politička situacija.
Banjaluka, Ivanić - konsultacije - Foto: SRNA
Banjaluka, Ivanić - konsultacijeFoto: SRNA

On je naveo da je bošnjački član Predsjedništva Bakir Izetbegović nemoćan da realizuje priču o nezavisnosti samoproglašenog Kosova i da je to još jedna njegova izgubljena bitka.

"Za nas ta tema ne postoji. Poručujem građanima Republike Srpske i Srbije da BiH neće priznati Kosovo", rekao je Ivanić novinarima nakon konsultacija sa predstavnicima Saveza za promjene u institucijama BiH.

"Interes Republike Srpske i BiH su mir i stabilnost, a ne ratna retorika", dodao je Ivanić, nakon konsultacija sa ministrima u Savjetu ministara BiH i poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH iz Saveza za promjene.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da na dašnjim konsultacijama nije razgovarano o napuštanju institucija BiH.

Izvor: RTRS/Srna